Placuszki budyniowe

Jeśli jesteście ze mną od jakiegoś czasu, wiecie doskonale, że mogłabym jeść tylko śniadania - na obiady i kolacje też! Te placuszki od jakiegoś czasu są chyba najczęstszym gościem w moim śniadaniowym menu. Delikatne, puszyste i pachnące wanilią. Robi się je w dosłownie kilka minut i nie ma mowy, żeby coś nie wyszło!


Składniki:

  • Dojrzały banan 
  • 2 łyżki mąki pszennej 
  • 3 łyżki budyniu waniliowego 
  • troszkę mleka roślinnego 
  • cynamon 
  • szczypta proszku do pieczenia 

Wykonanie:

Wszystkie składniki traktujemy blenderem do uzyskania gładkiej, jednolitej masy (powinna być dosyć gęsta). Smażymy na niedużym ogniu na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Gotowe!

Placuszki smakują świetnie ze świeżymi owocami, domową konfiturą, syropem klonowym lub z czym tylko chcecie! 


Komentarze