Jeśli jesteście ze mną od jakiegoś czasu, wiecie doskonale, że mogłabym jeść tylko śniadania - na obiady i kolacje też! Te placuszki od jakiegoś czasu są chyba najczęstszym gościem w moim śniadaniowym menu. Delikatne, puszyste i pachnące wanilią. Robi się je w dosłownie kilka minut i nie ma mowy, żeby coś nie wyszło!
Składniki:
- Dojrzały banan
- 2 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki budyniu waniliowego
- troszkę mleka roślinnego
- cynamon
- szczypta proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki traktujemy blenderem do uzyskania gładkiej, jednolitej masy (powinna być dosyć gęsta). Smażymy na niedużym ogniu na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Gotowe!
Placuszki smakują świetnie ze świeżymi owocami, domową konfiturą, syropem klonowym lub z czym tylko chcecie!
Komentarze
Prześlij komentarz